Färg-Tapet-Träskydd

Det är få saker vid ett projekt som är så påtagligt som ytfinishen. Oavsett det gäller färgvalet på ett hus, vilka tapeter som sitter i hallen, vilket träskydd som används till trallen på uteplatsen eller vilken färg listerna runt innerdörrarna har så har de en sak gemensamt: de syns. Ingenting kan förändra känslan av ett rum så mycket som färg och tapetval och då är det viktigt att ha tänkt igenom sina val ordentligt och valt tillverkare med omsorg.

Utvalda varumärken

Denna färg sitter på några av de fasaddetaljer som är mest utsatta för väder och vind och som får ett hårt slitage
Vi har ett generöst utbud av målarfärger för tak och väggar. De är kvalitetsmärkta och uppfyller höga krav på miljövänlighet.
Skandinavisk tapetdesign sedan 1930 - trenden fortsätter
Produkter för ytbehandling, rengöring, underhåll och renovering av dina trägolv.
Kalkfärg, bestående av naturliga ingredienser och pigment, är både miljövänlig och trendig.
Sioo Impregnering - ett unikt träskydd! Miljövänligt-Underhållsfritt-Tillförlitligt

Nyheter

Knut och Foder
Falu Rödfärg Knut och Foder är framtagen för målning av knutar, foder och vindskivor men passar även för andra hussnickerier. Så nu kan du äntligen måla hela huset med Falu Rödfärg. De noga utvalda,...
Superfinish Snickerifärg
Vattenburen ny snickerifärg.

Handla Produkter - Färg-Tapet-Träskydd

Majvillan
Bambu Grå Majvillan
Bambu är ett ljuvligt mönster från svenska Majvillan. Tapeten är fri från PVC och lösningsmedel, de fina färgerna...
Pris från 795
Aquamura
Tapet Mormors tid Enfärgad 4830-7 Lila
Med hjälp från Museiverket har denna kollektion av tapeter tagits fram. Mormors tid har ett urval av de mest...
Pris från 441
Aquamura
Tapet Floral Dance Grå
Tapet i rustik stil med vitgrå nyanser. Ger intryck av en sobert brokettmålad vägg.<br>Tapeten är Non woven...
Pris från 395
Midun
Oljefärg V Vit
Midun Oljefärg V är en vattenburen och mycket väderbeständig täckfärg för träfasader utomhus. Färgen är en optimal...
Pris från 359
Skin
Tapet Skin Ljusblå
<h3>Om materialet</h3>Non woventapeter är tillverkade av cellulosa och polyesterfiber vilket ger en...
Pris från 359
Midun
Akrylatfärg V Röd
Midun Akrylatfärg är en vattenburen, kulörbeständig täckfärg av mycket hög kvalité avsedd för träfasader. Vid...
Pris från 899

Reportage, tips & idéer

Klä dina väggar och tak med panelskivor – enkelt och snyggt.
I samband med både nybyggnation och renovering ställs man inför frågan vad man skall göra med sina väggar. Skall vi...
1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av arbetskostnaden. Du kan dra av max 30 procent av...

Färg-Tapet-Träskydd

Det är få saker vid ett projekt som är så påtagligt som ytfinishen. Oavsett det gäller färgvalet på ett hus, vilka tapeter som sitter i hallen, vilket träskydd som används till trallen på uteplatsen eller vilken färg listerna runt innerdörrarna har så har de en sak gemensamt. De syns. Ingenting kan förändra känslan av ett rum så mycket som färg och tapetval. Då är det viktigt att ha tänkt igenom sina val ordentligt, och valt tillverkare med omsorg.

Färg förändrar helheten

När man målar, bygger och tapetserar vill man ha ett långvarigt resultat som blir som man tänkt sig och då är det viktigt att välja färg och träskydd med eftertanke och omsorg. Oavsett om du är ute efter färg för inne- eller utomhusbruk, finns det många företag som specialiserar sig på just den typen av färg du är ute efter. En kokt linoljefärg kan ge liv åt en trött fasad. En klar lackfärg kan förändra hela känslan av ditt uterum. Färg och träskydd (impregnering, lasyr, olja och dylikt) är ett snabbt och effektivt sätt att fräscha upp, förnya och förlänga livslängden på många ytor.

Färg, tapeter och mönster för vackrare hem

Tänk efter före

Det finns många olika färg och träskydd att välja mellan. Vill man inte göra onödiga arbeten är det nödvändigt med god planering. Vad är det du vill åstadkomma med projektet? Är det ett hus som ska målas om måste du veta vilken färg som använts tidigare för att kunna göra grundarbetet enklare och veta vilken sorts färg du ska använda till ommålningen. Är det ett golv till en uteplats som ska behandlas måste man tänka på hur väder och vind sliter på det. Skriv gärna in i kalendern hur ofta det ska underhållas. Glöm inte bort: följ alltid tillverkarnas instruktioner.

  • Planera vid projekt
  • Måla om hus
  • Tapetsera om vägg
  • Golv på uteplats
  • Förläng livslängden på dina projekt

Ta hand om ytskikt

Beroende på vad du använder för färg och andra produkter så skiljer sig givetvis skötselråden åt. Har du till exempel målat ditt hus med linoljefärg kan det räcka att fräscha upp fasaden genom att stryka den med linolja. Färg som flagar indikerar att du borde skrapa och måla om för att förlänga livslängden på det underliggande träet och skydda det mot bland annat röta och svamp. Alla trämöbler, golv och omålade ytor som är utsatta för vårt hårda klimat behöver underhållas med rätt träskydd för att bevara motståndskraften mot fukt. Därigenom minskar man risken för mögel- och svampangrepp och får förhoppningsvis njuta av sina projekt många år framöver.

Redaktionen tipsar

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...
Klä dina väggar och tak med panelskivor – enkelt och snyggt. I samband med både nybyggnation och renovering ställs man inför frågan vad man...

Annonser