Kakel-Klinker

Inreder du ditt hem med kakel och klinker får du vackra ytor som är tåliga och lätta att hålla rena.

 

Med kakel och klinker i ditt hem får du en vacker och tålig yta 

Kakel och klinker ger dig oändliga valmöjligheter i ditt hem.

Kakel i badrummetMed kakel kan du inreda ditt badrum hur du vill eftersom det finns i alla möjliga färger, mönster och storlekar. Du kan även välja att kakla en del av badrummet, som till exempel duschen i en avvikande färg för att framhäva att det är en separat del av rummet.

Klinker och golvvärmeKlinkerplattor går även de att få i olika storlekar och färger och kombinerar du klinker med golvvärme så får du behagliga golv att gå på. Dessa material är självskrivna i våra badrum men det är inte bara där du kan använda dem.

Kakel och klinker i övriga hemmetKakel är ett bra val att ha i köket ovanför spisen och diskbänken där det förekommer mycket skvätt och kladd eftersom det är tåligt mot vatten och dessutom lätt att torka av. Har du en kamin eller kakelugn i ditt hem så passar det bra att sätta klinker framför braskaminen för att skydda golvet mot gnistregn från brasan. Om du har en bastu i din källare kan du välja att lägga klinkerplattor på golvet, de harmonierar med stilen i en bastu och är dessutom lätta att torka bort fukt och vatten från.

Glasplattor som blickfångVill du ha något extravagant som garanterat drar blickarna till sig kan du dessutom välja att kombinera dina kakelplattor med Kosta Bodas unika och vackra glasplattor för att skapa ett exklusivt blickfång.

Tätskikt och fuktspärrarFör att ditt kakel och dina klinkerplattor skall fungera som det är tänkt så är det viktigt att du kollar upp vilka regler som gäller angående tätskikt, fuktspärrar och primer. Har du inte ett tillräckligt underlag så kan ditt hem i värsta fall drabbas av onödiga fuktskador. Anlita en kvalificerad fackman för att vara säker på att jobbet blir ordentligt utfört eller hör dig för hos kunniga återförsäljare vad som gäller vid kakelsättning i det utrymme du planerar att kakla.

Besök gärna vårt fotogalleri och våra annonsörers hemsidor för att få tips och inspiration till hur du kan inreda ditt hem med kakel och klinker.

 

Redaktionen tipsar

Takbyte i all ära men ibland byts det ut tegelpannor, som har många år kvar att leva, helt i onödan. Väder och vind går hårt åt våra tak...
Vilken trappa och passande trappräcken speglar dig och ditt hem? I ett hus med flera våningar blir ofta trappan väldigt dominant på...
  Det gäller att hitta små smarta förvaringsplatser på olika ställen i hemmet Många tänker kanske på garderober när man nämner ordet...

Annonser