Säkert med sten

Den tidlösa och gedigna atmosfären som kännetecknar ett rum inrett med mycket sten, är ett välkänt och omtyckt argument för denna typ av inredning. Det lättskötta och nästan för evigt lika vackra ytorna är ett annat.

               Bilden kommer från Konradssons kakel

Visst är väl tidlöshet ett bra ord i en stund då den nya stenlagda matplatsen kan ha grävt ett ordentligt hål i plånboken men för den skull vill vi absolut inte att tidlöshet skall bli det samma som att det blir tråkigt. Det får inte bli slätstruket och intetsägande med risk för att eventuella besökare inte ens lägger märket till förändringen. På Köksportalen hittar du stenmaterial och kakel i olika användningsformer till ditt kök .

Läckert inrett badrum från Konradssons kakel 

Allt detta vet alla, tillverkare av kakel, klinkers och annan stenbeläggning, redan om. De är förberedda på våra kräsna önskemål och har rustat sig med ett enormt utbud av trendiga plattor och stenar. Allt ifrån minsta lilla mosaikplatta till stora, ja ibland nästan enorma, kakelplattor i alla tänkbara kulörer och med varierande ytstrukturer.

                Väggstenen kommer från Konradssons kakel             

Stenbeläggningarna har också en tendens att krypa upp på en del, tidigare, lösa attribut. En hylla i badrummet, ett skoställ i hallen, en köksö i sten eller ett badkar helt och hållet inmurat i väggsten. Det känns som om alternativen och möjligheterna bland stenplattorna är oändliga. Det finns stora möjligheter att hitta en alldeles egen kombination av färger och mönster som gör just ert nybygge helt unikt. Besök gärna Badrumsportalen för att hitta inspiration till ditt nya badrum .

Effektfullt badrum med kakel från Konradssons kakel 

Visst behöver inte stenplattorna vara färgglada för att bli effektfulla. En annorlunda yta eller ett nytt format kan också ge den där känslan av extra finess som vi så gärna vill åt. Idag blir allt fler rum inredda med sten. Det som en gång var förunnat badrummet och i viss mån köket har idag blivit allt vanligare på fler platser runt om i huset. 

Även rum som inte är inredda med sten kan faktiskt få sig en liten touch med hjälp av en arrangerad fondvägg i sten. Antingen bara löst ditställd eller lite mer fast förankrad i väggen. 

Många av stenplattorna idag, har så mycket liv och känsla i sig själva att någon ytterligare utsmyckning av väggen kan kännas överdådig. Låt fantasin flöda och försök hitta färgkombinationer och blandningar av olika storlekar på plattor, som tilltalar dig. 

Det finns en mycket stor kunskap bland dem som är verksamma inom branschen runt om i landet och skulle dina idéer tryta så skall du inte vara rädd för att be om råd och tips. För att få en bra sammanställning över stenleverantörerna kan du med fördel gå in och titta på vår Utställning över Kakel-Natursten, här på Byggportalen.

 

Redaktionen tipsar

  En dörr är ingen billig historia och det gäller såväl för innerdörrar som för ytterdörrar. Men när du tittar på fördelarna med en väl...
Takbyte i all ära men ibland byts det ut tegelpannor, som har många år kvar att leva, helt i onödan. Väder och vind går hårt åt våra tak...
Med en enkel anslutning till ett centralt utsug får du massor av fördelar. Idag har det blivit väldigt vanligt med allergier och...

Annonser