Ge grunden ett nytt utseende med sockelskiva

Med sockelskiva har du en undehållsfri husgrund i minst 25år.

En sockelskiva gör väldigt mycket för utseendet på en äldre grund. Kanske har din grund börjat spricka och du ser att det börjar bli hög tid för en grundrenovering. För att slippa massor av arbete som ändå inte varar för evigt, kan du välja att montera en sockelskiva ovanpå din gamla grund. Sockelskivan är 100 % vatten och fuktbeständig. Vilket betyder att du inte behöver oroa dig för väderväxlingar så som fukt och kyla, värme och torka. Med en sockelskiva monterad får du ett fantastiskt utseende på din husgrund, samtidigt som du ger din gamla slitna grund en naturlig ventilering och en bättre ventilation. Du ger din husgrund skydd mot väder och vind. Problemet med frostsprängningar och mögelbildningar upphör. Det är enkelt att själv montera sockelskivorna mot din befintliga grund, och det finns tydliga riktlinjer från tillverkaren hur du skall bära dig åt:

sockelskiva till husgrund från Steni Bild hämtad från Steni´s hemssida

Hur monterar man sockelskivorna?

Stommen består av tryckimpregnerade träreglar som monteras med ett särskilt mellanrum. Du får hjälp av din bygghandlare med vilken typ av skruv du skall använda vid infästningen i din grund. En särskild EPDM-folie medföljer skivorna som du nu fäster på dina reglar. Montera sockelskivan med hjälp av särskilda steni skruv som är förlackerade för att bli så osynliga som möjligt. Även dessa skruvar skall sättas med ett särskilt mellanrum, vilket du får information om i din leverans av skivorna.

I detta exempel är det montering på grund som visas. En sockelskiva kan med fördel även monteras utanpå muren till en hel källarvåning, ett garage, en trappa och ibland också användas som beklädnad på hela enplansfastigheter.

Sockelskiva från Steni Bild hämtad från Steni´s hemsida

Sockelskivans finns i flera färger

Sockelskivan har en yta av krossad natursten och är estetiskt både vacker och lätt att matcha med olika typer av husfasader. De olika neutrala färgerna Svart, Grå och Vit gör att det blir lätta att få något som passar alla hus. Det gör sig bra både mot stengångar, gräsmattor och rabatter runt huset.
Ge din grund en ansiktslyftning i form av en snygg beklädnad för en torrare och mer sund grundkonstruktion samtidigt som du ger dig själv mer tid över för annat.

Husgrund Sockelskiva från Steni Bild hämtad från Steni´s hemsida

Det finns flera företag som tillverkar och säljer sockelskivor av detta slag men fakta till den här texten samt bilder har vi hämtat ifrån Steni Terra.

 

 

 

Redaktionen tipsar

Det är mycket att tänka på med säkerhet och regler för ett trappbygge Det övergripande målet med reglerna i ett trappbygge är förstås...
Med sockelskiva har du en undehållsfri husgrund i minst 25år. En sockelskiva gör väldigt mycket för utseendet på en äldre grund. Kanske har...
Börja med en grundlig byggplanering.  Skall du ägna en del av semestern åt att bygga eller renovera hemma i sommar så är det en fördel om...

Annonser

Utvalda varumärken

Komplett fuktskyddssystem med typgodkänd Delta Black Line för källarvägg!
Fuktskydd för källaryttervägg
Glöm sprickor i sockel. Steni Terra, sockelskiva är i princip underhållsfri!
Kompletta grundsystem med grundelement för alla typer av byggen och tillbyggen.