Pardörrar inne

Känns din bostad lite instängd eller känner du dig sugen på en mer lyxig känsla? Då är pardörrar inne den perfekta lösningen. Dessa ger dig större möjlighet att öppna upp mellan rummen och skapar en känsla av rymd. Idag finns många olika eleganta pardörrar att välja mellan. Välj till exempel en med glasrutor för en optimal genomströmning av ljus. Oavsett vilken stil du har finns en elegant pardörr som passar dig.

Utvalda varumärken

Direkt från fabrik till dig som kund, utan fördyrande mellanhänder och alltid fraktfritt!
Dörrar & fönster för kunder med högre krav
Pardörrar är något av det vackraste som finns, inga bilder kan göra verkligheten rättvisa

Reportage, tips & idéer

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av arbetskostnaden. Du kan dra av max 30 procent av...
Dina dörrhandtag är små detaljer som bidrar till helheten. Vill du ha hjälp med att hitta det perfekta dörrhandtaget till just din dörr.
Är det bara stora pampiga hus som kan ha pardörr? 
Det fungerar förstås lika bra med pardörrar i en friggebod på tomten, en sjöbod vid strandkanten eller t.o.m. på ett ställe där...
En innerdörr skall inte bara skilja rum ifrån varandra, den skall också harmoniera med rummen den sitter i. En modell som passar perfekt i ett hus, kan se helt malplacerad ut i ett annat. Välj med omsorg.
Det finns många olika typer utav dörrar att välja bland, vilken du skall välja beror på dina behov.

Pardörrar inne

Känns din bostad lite instängd eller känner du dig sugen på en mer lyxig känsla? Då är pardörrar inne den perfekta lösningen. Dessa ger dig större möjlighet att öppna upp mellan rummen och skapar en känsla av rymd. Idag finns många olika eleganta pardörrar att välja mellan. Välj till exempel en med glasrutor för en optimal genomströmning av ljus. Oavsett vilken stil du har finns en elegant pardörr som passar dig.

Pardörrar inne i flera utföranden

Det är något alldeles speciellt och lyxigt med pardörrar inne. De skapar en känsla av rymd och generösa ytor samt ger möjlighet att öppna upp maximalt mellan två rum. Dessa dörrar finns i en mängd olika utföranden. För dig som gillar det ljusa och skira passar kanske en vit dörr med glasrutor medan den som vill ha något mer stramt och elegant väljer pardörrar inne i mörkt trä. Den som vill ha maximal ljusgenomströmning kan välja en dörr med glas från golv till tak. På så sätt får du ett härligt flöde av ljus i bostaden. Gillar du den äldre stilen finns många spegeldörrar som säkert tilltalar dig.
Parinnerdörrar som ger lyxigt utseende i hemmet

 

Pardörrar skapar rymd

Om du vill öppna upp mellan två olika rum kan en pardörr vara en perfekt lösning. Många väljer att endast ta ned en vägg men med hjälp av pardörrar inne behåller du möjligheten att stänga till vid behov. Det kan vara så att du måste öppna upp ett tidigare dörrhål ytterligare för att få plats med din pardörr. För att detta ska bli korrekt utfört kan det vara bra att anlita en fackman. Det är naturligtvis också möjligt att göra själv men då bör du först skaffa dig kunskap inom området. I övrigt installerar du en pardörr på samma sätt som du installerar en enkeldörr.

  • Finns i många olika modeller
  • Välj dörrar med glasrutor för optimal ljusgenomströmning
  • Skapar rymd i rummet
  • Du behåller möjligheten att stänga
  • Perfekt sätt att öppna upp mellan rum

Sköt om dina pardörrar

När du installerat dina dörrar är det förstås viktigt att sköta om dem på bästa sätt. För att dörrarna ska vara smidiga att stänga och öppna kan du ibland behöva olja gångjärnen. I övrigt kräver pardörrar inne inte speciellt stort underhåll. Torka rent dem med en mjuk trasa med jämna mellanrum, var extra noga med området kring handtagen eftersom det oftast är där smuts samlas. Undvik att använda allt för blöta trasor eller starka rengöringsmedel eftersom det kan skada färgen och träet i dörrarna. Glasrutor putsar du med produkter avsedda för det ändamålet. Med noggrann och varsam skötsel kommer dina dörrar hålla sig vackra länge.

Redaktionen tipsar

Är det bara stora pampiga hus som kan ha pardörr?  Det fungerar förstås lika bra med pardörrar i en friggebod på tomten, en sjöbod vid...
1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...

Annonser