Ytterdörrar

Har du tänkt på hur mycket ytterdörrens utseende betyder för intrycket av din bostad? Att byta dörren kan faktiskt vara det enda som behövs för att ge huset ett extra lyft. En gammal och tråkig dörr drar ofta ned hela intrycket av din fasad, men idag finns mängder av olika ytterdörrar i många olika stilar som kan råda bot på det. Unna dig att välkomna både dina besökare och dig själv med en riktigt fin och bra ytterdörr.

Utvalda varumärken

Ytterdörrar som passar ditt hus och din smak.
Swedoor (JELD-WEN Sverige AB) producerar och levererar högkvalitativa dörrlösningar
Direkt från fabrik till dig som kund, utan fördyrande mellanhänder och alltid fraktfritt!
Vi öppnar dörren till en hel värld av lösningar.
Sveriges mest flexibla företag när det gäller dörrar.
Dörrar & fönster för kunder med högre krav
Pardörrar är något av det vackraste som finns, inga bilder kan göra verkligheten rättvisa
Välkommen till Dieden-Ekodoor – Säkra dörrar & portar
Lindö - ytterdörr
ThermoPro-dörrar av stål för hus- och sidoingångar finns med ett stort antal olika motiv

Nyheter

Ekstrands presenterar innerdörren Heritage
Heritage för tankarna till herrgården och till de stora salarna. Dörren ger en kontinental känsla och passar till huset där klassisk elegans blandas med moderna uttryck.
Ekstrands presenterar en limited edition av
Clue är en limiterad ytterdörr framtagen i samarbete med Wonderwall Studios. Dörren är tillverkad med 100 år gammal svartek.
Ekstrands presenterar ny ytterdörrdesign
Modellen Slät 100 G44-R har försänkt glaslist med dolda infästningar. De lagom rundade hörnen och den nätta glaslisten ger ett mjukt och modernt intryck.
Ytterdörr Extrem 78 mm - Manilla
Ytterdörr Manilla med infällda sotade glas
Ytterdörr Phoenix med steppat glas
Kraftigt ramträ av fingerskarvad kvistfri furu, kraftig 70 mm isolering, utvändiga skivor av högtryckslaminat för ökad formstabilitet och för bästa målningsresultat.

Reportage, tips & idéer

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av arbetskostnaden. Du kan dra av max 30 procent av...
Dina dörrhandtag är små detaljer som bidrar till helheten. Vill du ha hjälp med att hitta det perfekta dörrhandtaget till just din dörr.
Är det bara stora pampiga hus som kan ha pardörr? 
Det fungerar förstås lika bra med pardörrar i en friggebod på tomten, en sjöbod vid strandkanten eller t.o.m. på ett ställe där...
Det finns många olika typer utav dörrar att välja bland, vilken du skall välja beror på dina behov.
Med en säkerhetsdörr får du ett tryggare boende och du kan sova lite lugnare om natten. De ger dig även ett bättre skydd mot brand samtidigt som de har ljudreducerande egenskaper.

Ytterdörrar

Har du tänkt på hur mycket ytterdörrens utseende betyder för intrycket av din bostad? Att byta dörren kan faktiskt vara det enda som behövs för att ge huset ett extra lyft. En gammal och tråkig dörr drar ofta ned hela intrycket av din fasad, men idag finns mängder av olika ytterdörrar i många olika stilar som kan råda bot på det. Unna dig att välkomna både dina besökare och dig själv med en riktigt fin och bra ytterdörr.

Ytterdörrar för alla typer av fastigheter

Oavsett om du bor i en äldre fastighet eller i en mer stilren och modern finns det ytterdörrar som passar. Du som söker en gammaldags touch kan med fördel välja en dörr med äldre utseende, varför inte en pardörr med glasrutor? För dig som söker något moderna kan en slät, vit dörr med rund glasruta vara det perfekta valet. Vill du verkligen liva upp din fastighet så kan du välja en dörr i en stark färg. En röd eller blå dörr mot en annars nedtonad fasad kan bli väldigt effektfullt och snyggt. Ytterdörrar finns i mängder av olika utföranden så du kommer garanterat hitta en som passar dig.
Ytterdörrar i olika utseende och färg

Tänk på säkerheten

Förutom att en ny dörr blir som ett smycke för din bostad så finns det också andra poänger med att investera i en ny dörr. Äldre ytterdörrar är oftast inte lika inbrottssäkra som nyare modeller. Idag tänker dörrtillverkare mycket på säkerheten, något som gör att dörrarna är utvecklade där efter. Du kan alltså få det bästa av två världar med en ny dörr. Numera är det faktiskt möjligt att ha en ytterdörr som ser ut att komma från sekelskiftet men som ändå står emot oinbjudna gäster. I försäkringssynpunkt är det naturligtvis också viktigt att ha en bra dörr med ett ordentligt och säkert lås.

  • Lyft bostaden med en ny dörr
  • Nya dörrar är säkrare än äldre
  • Finns i många olika stilar
  • Mindre energisvinn med ny ytterdörr
  • Välkomna dina gäster snyggt

Ge din ytterdörr ett långt liv

För att din ytterdörr ska kunna smycka din bostad länge behöver den naturligtvis lite skötsel. Det finns olika skötselråd för olika ytterdörrar, ofta får du tips om detta när du köper dörren. En målad ytterdörr behöver till exempel tvättas av med ljummet vatten ibland. Det är också bra att vaxa dörren någon gång per år. Dörrar i andra träslag, till exempel konstteak eller ek behöver oljas ibland. Oljan bör då innehålla antimögelskydd för att skydda dörren från mögelangrepp. Kom också ihåg att olja tröskeln till dörren. Om du sköter din dörr på ett bra sätt kommer den att se snygg och ny ut i många år framöver.

Redaktionen tipsar

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...
Är det bara stora pampiga hus som kan ha pardörr?  Det fungerar förstås lika bra med pardörrar i en friggebod på tomten, en sjöbod vid...

Annonser