Ventilation

Här finner du leverantörer och tillverkare av ventilationssystem och klimatanläggningar för ett behagligare inomhusklimat. Ventilation - en viktig faktor för en bra inomhusmiljö i alla husets rum antingen det är källare, sovrum eller badrum. Alla hus behöver ventileras för att må bra. Utan en tillräcklig ventilation ökar risken för fukt och mögelskador i huset, vilket påverkar oss som bor i det. Med ett ventilationssystem som är anpassat efter husets dimensioner och de behov som finns så hålls inomhusklimat fräscht och vi mår bättre.

Utvalda varumärken

Luftkonditionering från Mitsubishi Electric! Världens bästa inomhusklimat!
Spiskåpor för centralventilation i villor
Nivell System erbjuder mekanisk golvventilation redan vid låga bygghöjder från 8 mm.

Nyheter

Nya luftkonditioneringen MSZ-HR COOL
Be Smart - Stay Cool
Dragförbättrare och ventilator med solcell
Genom montering av Landysnurran Solcell skapas en kontinuerlig ventilation, som hjälper till att hålla kanalen fri från fuktig, stillastående luft.
LANDYSNURRAN Hybrid
LANDYSNURRAN hybrid är en allt mer använd produkt för dragförbättring ventilationskanaler. Snurran är konstruerad med mycket lättgående lager samt mekanisk styrning för att uppnå rätt effekt vid alla...

Reportage, tips & idéer

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av arbetskostnaden. Du kan dra av max 30 procent av...
En bra ventilation i krypgrunden minskar risken för fuktskador och mögel.
För att ditt hus skall må så bra som möjligt så behöver du ha en god ventilation i hela huset.

Ventilation

Inomhusklimatet är något som de flesta inte tänker på förrän det inte fungerar tillfredsställande. Vissa byggnader har självdrag men vill man ha ett gott inomhusklimat i alla väder är installation av ventilation definitivt att föredra. Villor, lägenheter och kontor har olika behov och de kan alltid mötas av de tillverkare och leverantörer som vi listar här på sidan. Vi spenderar 90% av vår tid inomhus så gott inomhusklimat är inget man ska tumma på.

Ventilation för bra inomhusklimat

En god ventilation är bra för hälsan och då vi spenderar merparten av vårt liv inomhus finns det ingen anledning till att bortse från inomhusklimatet. Komponenter som ventilationsaggregat eller fläktar hjälper till med detta och motverkar problem som dålig luft inomhus innebär, till exempel trötthet, koncentrationssvårigheter och huvudvärk. Välventilerade utrymmen drabbas även mer sällan av mögel som är allergi- och cancerframkallande. Oberoende av vilken typ av byggnad du söker ventilation till finns det pålitliga och kunniga leverantörer som specialiserat sig på just det du efterfrågar. Oavsett det gäller kök, badrum, sovrum, konferenslokal, restaurang eller vårdmottagning finns både kunnandet och skickligheten hos våra leverantörer.

Ventilation för bättre inomhusklimat

Hur vet du om ventilationen är undermålig?

För att veta om er ventilation är tillräcklig finns det några knep som kan vara bra att känna till för att kunna förebygga eventuella följder av dålig ventilation. Badrummet: Försvinner imman på badrumsspegeln inom en kvart efter att ni duschat? Om nej borde ventilationen förbättras.Sovrummet: Är fönstren fuktiga på insidan när ni vaknar? Om ja borde ventilationen förbättras. Köket: Håller sig matoset under köksfläkten när ni lagar mat? Om nej borde ventilationen förbättras. Många ventilationslösningar kan man installera själv men då är det väldigt viktigt att man följer instruktionerna som medföljer vid köp av ventilationssystem. Ekonomiskt lönsamt är det även att installera ventilationssystem med värmeåtervinning.

  • Ta reda på om ventilationen är tillfredsställande
  • Spara pengar med rätt ventilation
  • Vi spenderar 90% av vårt liv inomhus
  • En god ventilation är hälsobefrämjande
  • Går bra att installera ventilationen själv

Underhåll din ventilation

För att bibehålla ett gott inomhusklimat med hjälp av din ventilation behöver den precis som huset i övrigt underhållas regelbundet. Några av de vanligaste problemen är smutsiga filter, vilket ger en högre energiförbrukning. Gamla filter är smutsiga filter så se till att byta filter ca två ggr/år för att de ska behålla sin funktion. Smuts som samlats i ventilationssystemet kan på sikt orsaka låga luftflöden. Se till att hålla ventilationssystemet rent. Fuktproblem beror oftast på dåliga regnskydd vid uteluftsdon eller på att kondens kan bildas på grund av dålig isolering. Se över regnskydd och se till att isolera väl vid installation.

Redaktionen tipsar

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...

Annonser