Golv

Ofta lägger vi en hel del tid på att tänka på inredning, tapeter och färg på väggarna, men har du tänkt på att det egentligen är golvet som är det allra viktigaste? Ett nytt, fräscht golv kan lyfta rummet till oanade höjder. Det gör att din inredning verkligen kommer till sin rätt och skapar atmosfär i rummet. Idag finns de för alla smaker. Välj bland olika material, färger och funktioner.

Utvalda varumärken

Välkommen till Tarkett! Inspiration och tips från Sveriges ledande golvtillverkare.
Kvalitetsgolv för ditt hem. Välj bland Parkett, Laminat, Linoleumplattor & Plastgolv.
Lättarbetade, användarvänliga och vattenskadestabila golvprodukter som klarar golvvärme.
Ljuddämpat golv
Multifunktionella
golvplattor
Delta Black Line ett effektivt skydd mellan den fuktiga betongplattan och ditt övergolv.
Nordic Floor, ett komplett sortiment av golv.
Parkett, dörrar och trappor på ett ställe.
Underhållsfria träkompositplank och räcken för altaner, poolområden och bryggor.
Thermowood, värmebehandlat trä. Formfast och perfekt för golvvärme.
Produkter för ytbehandling, rengöring, underhåll och renovering av dina trägolv.
Slipa trägolvet dammfritt med Bona DCS och certifierade golvproffs. Läs mer hos Bona.
Extremt slitstarkt och miljövänligt Bambu Golv, Direkt från leverantör.
Nivell System är ett enkelt och smidigt system för att regla upp tak, väggar och golv.

Nyheter

NYHET! Bona Traffic HD Raw
Ultramatt lack som ger ett mycket bra skydd, samtidigt som man behåller känslan och utseendet av obehandlat trä. Raw experience, true protection.
NYHET! Bona Premium Spray Mop
Det perfekta allt-i-ett redskapet designat för smartare golvrengöring.
Nyheter i moderna gråvita toner
De tåliga trägolven i Viva-serien är bra exempel på smarta golv, lätta att transportera hem, lätta att lägga och samtidigt vackra och slitstarka. Golven i Viva-kollektionen är tunna men tack vare sin...

Reportage, tips & idéer

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av arbetskostnaden. Du kan dra av max 30 procent av...
När du skall välja golv till hem så finns det en mängd olika material, kvalitéer och färger att välja bland.
Oavsett om du ska bygga ett hus eller en altan så behöver du bra verktyg.
Försäkringsbolagen skrämmer hus­ägare med vilseledande rapporter. Bolagens sätt att presentera ­statistik ­leder till att hantverkskompetens misstänkliggörs.
Bild : Jörnträhus...

Golv

Ofta lägger vi en hel del tid på att tänka på inredning, tapeter och färg på väggarna, men har du tänkt på att det egentligen är golvet som är det allra viktigaste? Ett nytt, fräscht golv kan lyfta rummet till oanade höjder. Det gör att din inredning verkligen kommer till sin rätt och skapar atmosfär i rummet. Idag finns de för alla smaker. Välj bland olika material, färger och funktioner.

Golv för alla rum

Vilken atmosfär vill du skapa i ditt hem? Vill du ha det ljust, fräscht och skandinaviskt passar ett ljust trägolv eller en vitlaserat variant fantastiskt bra. Den som vill skapa en mysig och varm känsla kan istället uppnå den med ett mörkare golv som skänker djup. Laminatgolv finns dessutom idag i massor av olika utföranden. Detta är en praktiskt lösning som inte bara är snygg utan även lättskött. Parkettgolv är alltid en klassiker som andas stil. Detta golv blir nästan som ett alldeles eget konstverk och passar i de flesta olika rum. Oavsett vilken golvlösning du söker finns det ett stort utbud att botanisera i.

Golv för alla rum i olika material och utseende

Lyft rummet med ett nytt golv

Sänk blicken och titta ned på dina golv för en stund. Ofta blir vi lite blinda för golven i vår egen bostad, men det är faktiskt en del i vår inredning som tar upp en väldigt stor yta och gör mycket mer för helhetsintrycket än vad man tror. Att byta golv kan bli som att ge hela rummet en ansiktslyftning. Idag finns många varianter som du enkelt lägger in själv. Ofta kommer golvet i sektioner som är enkla att sammanfoga på plats. När du är klar med ditt arbete kommer du att bli förvånad över hur stor förändringen faktiskt blir.

  • Lätt att lägga in
  • Finns i många olika utföranden
  • Lyfter hela rummet
  • Mer lättstädat med nytt golv
  • Höjer din bostads värde

Ta hand om dina golv

För att golvet ska få en riktigt lång livslängd är det viktigt att du sköter det rätt. Hur skötselråden ser ut kan se lite olika ut för olika typer av golv, var därför noga med att ta reda på hur du ska ta hand om det du valt när du köper det. Generellt kan man dock säga att du ska behandla golvet med försiktighet. Det är sällan en god idé att torka golvet med en väldigt blöt mopp. Ofta räcker faktiskt en torr mikrofiberduk. Svåra fläckar kan du punktbehandla snarare än att blöta ned hela golvet. Undvik också starka rengöringsmedel på känsliga trägolv.

Redaktionen tipsar

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...
Försäkringsbolagen skrämmer hus­ägare med vilseledande rapporter. Bolagens sätt att presentera ­statistik ­leder till att...

Annonser