Golvegenskaper

Vilket golv du ska välja beror på vilka egenskaper du vill ha på ditt golv.

Börjar det bli dags att leta efter ett golv till ditt nybyggda eller renoverade hem så finns det en hel del att välja på. Vilken typ av golv du ska välja i vilket rum beror däremot på vilka egenskaper golvet bör ha.

Laminatgolv och plastgolv

Har du små barn eller husdjur hemma så kan det vara bra med ett tåligt och slitstarkt laminatgolv. Laminatgolven finns i många olika utföranden och de är inte så känsliga mot repor, klackar och tappade föremål. Ett annat alternativ som passar bra i rum där det förekommer mycket slitage är plastgolv. Idag kan du hitta läckra plastgolv i alla möjliga olika färger och mönster som passar utmärkt i till exempel barnens rum.

Massiva trägolv och trägolv

Har du valt att inreda köket i en rustik och lantlig stil kan det passa med ett massivt trägolv som behandlas till valfri nyans. Trägolv är däremot känsliga för repor och tappade föremål som är vassa och hårda men skulle olyckan vara framme så kan du slipa ner och behandla golvet igen så att det återfår sin forna glans.

Stengolv och klinker

Även stengolv har blivit allt mer populärt att lägga in i köket eller badrummet. Ett sådant golv känns både levande och unikt eftersom alla stenplattor har olika mönster. Däremot kan det bli hårt att stå på under långa stunder så införskaffa gärna en eller flera sköna mattor som du kan lägga vid de ställen där du står mest. I badrummet så är klinker ett populärt alternativ, klinkerplattor finns även dem i en mängd olika storlekar och färger för att de skall kunna passa till just din inredning.

Golvvärme

Kombinerar du också ditt golv med golvvärme så får du ett golv som är både vackert och behagligt tempererat.

Lutande golv och stegljudsreducering

Om ditt golv lutar så har en del återförsäljare smidiga regellösningar som på ett enkelt sätt jämnar ut ditt golv så att du får en plan yta att leva på. Vill du ha ett golv med stegljudsreducerande egenskaper så finns även det att köpa hos vissa annonsörer.

Kontakta gärna någon eller några av våra annonsörer för att få offerter och för att hitta en leverantör nära dig.

 

Redaktionen tipsar

Det är mycket att tänka på med säkerhet och regler för ett trappbygge Det övergripande målet med reglerna i ett trappbygge är förstås...
Med en enkel anslutning får du massor av fördelar. En centraldammsugare tar bort nästintill 100 % av allt damm, pollen, kvalster och andra...
Takkupor ger mer ljus och rymd på din vindsvåning En vindsvåning kan vara både mysig och charmig på många sätt men den kan också upplevas...

Annonser