Vattenrening

Något av det allra viktigaste för vår hälsa är att vi har tillgång till rent vatten. I en bostad med kommunalt vatten är det vanligtvis någonting som man tar för givet, men får man vatten från sin egen brunn är det viktigt att man har koll på vattnets kvalitet. I den här kategorin hittar du produkter för vattenrening som ser till att det alltid finns tillgång till rent och säkert vatten i hemmet.

Reportage, tips & idéer

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av arbetskostnaden. Du kan dra av max 30 procent av...
Många har osunda bakterier och kemikalier i sitt dricksvatten.
Att vattnet som kommer i kranen skall vara friskt och fräscht är något vi tar förgivet, med all rätt. Fullt så...

Vattenrening

Något av det allra viktigaste för vår hälsa är att vi har tillgång till rent vatten. I en bostad med kommunalt vatten är det vanligtvis någonting som man tar för givet. Får man vatten från sin egen brunn är det viktigt att man har koll på vattnets kvalitet. I den här kategorin hittar du produkter för vattenrening som ser till att det alltid finns tillgång till rent och säkert vatten i hemmet.

Hitta den vattenrening som passar

En vattenanalys är något som måste göras regelbundet om man har egen brunn. Genom att analysera vattnets kvalitet i ett laboratorium kan man få reda på exakt vad som krävs i form av vattenrening. Det finns många olika företag som erbjuder vattenanalys och det går vanligtvis till på det vis att du får ett provrör hemskickat som du sedan fyller med vatten från din brunn. Detta prov skickas sedan till ett laboratorium och inom en kort tid får du svar om din vattenkvalitet. När du har fått detta svar finns det många olika produkter du kan välja mellan när det kommer till vattenrening.

Få friskt vatten

Oavsett om du har en grävd eller borrad brunn kan det vara många saker med vattnet som måste förbättras. Om ditt vatten smakar eller luktar konstigt kan det bero på för höga halter av mineraler, svavelväte, bakterier eller lågt pH-värde. Olika mineraler kan även göra ditt vatten missfärgat. På marknaden idag finns det produkter för vattenrening som hanterar de vanligaste orsakerna till dåligt vatten. Installationen av dessa system sköts för det mesta av tillverkaren, men det kan bero på hur stort vattenreningssystem du behöver. De lite enklare varianterna kan man ibland installera själv. Det viktigaste är som sagt att göra en vattenanalys, för att sedan välja det system som passar.

  • Börja med en vattenanalys
  • Det finns vattenrenare för alla typer av vatten
  • Ibland räcker det med en liten lösning
  • Tillverkaren kan ofta installera renaren
  • Friskt vatten är ett måste för vår hälsa

Regelbunden service och skötsel

Det finns många olika typer av utrustning för vattenrening att välja mellan och hur man sedan sköter om sin utrustning beror på vilken renare man har. Den utrustning man väljer bör vara driftsäker, lättskött, lättåtkomlig och prisvärd. En vattenrenare kräver alltid ett visst underhåll, oavsett vilken variant man har och man får räkna med att behöva ge den service årligen. Det är tillverkaren som ger råd för hur den ska skötas om och det är i det stora hela enkelt att sköta om renaren själv. Tänk på att vattnets kvalitet kan förändras med tiden, så det är även viktigt att ta regelbundna vattenanalyser om man har en egen brunn.

Redaktionen tipsar

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...
Många har osunda bakterier och kemikalier i sitt dricksvatten. Att vattnet som kommer i kranen skall vara friskt och fräscht är något vi...

Annonser