Fasad

Funderar du på vilken ny fasad som skulle passa ditt hur bäst? Här på byggportalen hittar du många leverantörer som kan hjälpa dig att hitta exakt den där fasaden du önskar för att ditt hus ska bli så fräscht och vackert som du önskar. Ett fasadbyte är ett riktigt lyft för ditt hus och är det första dina grannar eller besökare lägger märke till. Träpanel, tegelfasad eller puts, valet är ditt!

Utvalda varumärken

Med STENI Vision kan du ge fasaden ett unikt uttryck.
Mörkt i vardagsrummet? Riv väggen och sätt in en ny fasad från Halleplast
Underhållsfri spontad panel av thermowood.
Vår panel förvandlar ditt hus till ett timmerhus!
När du tänker fasad, ska du tänka Mexi, en klassiker med unik karaktär.
Fasadputssystem till alla typer av byggnader, oavsett skick, stomme och geografiskt läge.
Vi har utvecklat en version av vårt isolertimmer, klä in befintliga byggnader, och förvandla dem till timmerhus.

Nyheter

Finja Betongs lanserar nytt digitalt verktyg
Denna produktväljare rekommenderar och mängdberäknar Finjas produkter såsom isolerblock, murblock, mur- och putsbruk mm. som du behöver för att bygga en envåningsbyggnad.

Reportage, tips & idéer

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av arbetskostnaden. Du kan dra av max 30 procent av...
Du behöver ett bygglov om du skall bygga till, bygga ett helt nytt hus och i vissa fall även om du skall ändra på husets utseende.
Fibercementskivor är i stort sett underhållsfria och ger dig många olika valmöjligheter.
Med timmerpanel skapar du en rustik känsla kring ditt hem.
En putsad fasad håller länge om du sköter den på rätt sätt.
Ett tegelhus är tåligt och kräver nästan inget underhåll Vilket material du ska bygga ditt hus i är helt och hållet upp till dig, men vill du ha ett tåligt material som nästan inte kräver något som helst underhåll är tegel ett smidigt alternativ.

Fasad

Funderar du på vilken ny fasad som skulle passa ditt hur bäst? Här på byggportalen hittar du många leverantörer som kan hjälpa dig att hitta exakt den där fasaden du önskar för att ditt hus ska bli så fräscht och vackert som du önskar. Ett fasadbyte är ett riktigt lyft för ditt hus och är det första dina grannar eller besökare lägger märke till. Träpanel, tegelfasad eller puts, valet är ditt!

Fasad finns i olika typer

Du bestämmer själv vilken panel som ska bekläda ditt hus. Fasad finns i flera olika material så som tegel, timmerpanel, naturskiffer, träfasad eller plåt. Vi har samlat ett flertal leverantörer som levererar fasader i olika utföranden. Är du exempelvis sugen på en träfasad så återstår valet av vilken typ av träfasad som passar dig bäst. Vill du exempelvis ha en lockpanel eller limträpanel eller vill du ha underhållsfritt lärkträd. Du kanske funderar på tegel? Då hittar du det du letar efter här. Oavsett vilken fasad du drömmer om hittar du båda inspirationen och all fakta du behöver hos oss på Byggportalen.

Fasad som första intryck - lyx och stil

Kan man byta fasad själv?

När du ska byta fasad är det några saker du behöver tänka på. En del typer fasader är enklare än andra att byta och en del fasader håller längre än andra. Det är också viktigt att ta hänsyn till omgivningen och kolla upp om ditt fasadbyte kräver bygglov. En träfasad är relativt billig och enkel att byta, men kräver dock ganska mycket underhåll och tid medan en tegelfasad kräver minimalt underhåll men kan vara desto knepigare att byta själv. En putsfasad kräver en fackman men kan lätt målas om på egen hand. Det lönar sig alltså att tänka efter innan du gör ditt slutgiltiga val.

  • Fasadbyte ett lyft för exteriören
  • Fasader för alla smaker
  • Kontrollera om ditt fasadbyte kräver bygglov
  • Måla din fasad i olika färger
  • Byt din fasad enkelt själv

Hur sköter du om din fasad?

Olika fasader kräver olika typer av skötsel och underhåll. En fasad i trä ska målas om ungefär vart sjunde år samt kräver ibland rengöring för att hålla svartmögel eller alger borta medan tegelfasader är extremt lättskötta. Väljer du plåt slipper du alger och svartmögel men får däremot hålla utkik efter rost. Fibercement är ett nästintill underhållsfritt material som är både fukttåligt och väderbeständigt. Tegelfasad är också extremt lätt att underhålla, men det kan däremot vara svårare att byta färg på fasaden om du önskar det längre fram i tid. Mexitegel går att måla om, men vanligt tegel kräver att det slammas innan kulörbyte.

Redaktionen tipsar

Börja med en grundlig byggplanering.  Skall du ägna en del av semestern åt att bygga eller renovera hemma i sommar så är det en fördel om...
1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...

Annonser