Skorsten

Dags att byta skorsten? Hos oss finner du allt du behöver för att genomföra arbetet till ett bra pris. Givetvis står säkerheten i fokus när det gäller rökkanalerna och vi har alla produkter som behövs för ett säkert skorstensbyte. När du genomfört installationen kan du se fram emot mysiga kvällar framför den öppna spisen. Finns det något mysigare än att ha en egen eldstad därhemma? Med rätt installation blir drömmen verklighet!

Utvalda varumärken

Premodul skorstenssystem. Vinklad, schaktfri och rostfri. Testa vår nya skorstensberäknare!
Ett komplett sortiment av skorstensprodukter
Är Du intresserad av BIOMODUL med 50 mm isolering? Hör av Dig till oss för prisuppgifter!
Schiedel – Ledare i Europa i skorstenen och värmeinstallation.
Helo skorsten är lätt, hållbar och enkel att installera.

Nyheter

Dragförbättrare och ventilator med solcell
Genom montering av Landysnurran Solcell skapas en kontinuerlig ventilation, som hjälper till att hålla kanalen fri från fuktig, stillastående luft.
LANDYSNURRAN Hybrid
LANDYSNURRAN hybrid är en allt mer använd produkt för dragförbättring ventilationskanaler. Snurran är konstruerad med mycket lättgående lager samt mekanisk styrning för att uppnå rätt effekt vid alla...

Reportage, tips & idéer

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av arbetskostnaden. Du kan dra av max 30 procent av...
Håll din skorsten i bra kondition så håller den huset varmt och risken för soteld minskar.
Takbyte i all ära men ibland byts det ut tegelpannor helt i onödan.
Väder och vind går hårt åt våra tak och många gånger kan även ett lite nyare tak snabbt se smutsigt och slitet...

Skorsten

Dags att byta skorsten? Hos oss finner du allt du behöver för att genomföra arbetet till ett bra pris. Givetvis står säkerheten i fokus när det gäller rökkanalerna och vi har alla produkter som behövs för ett säkert skorstensbyte. När du genomfört installationen kan du se fram emot mysiga kvällar framför den öppna spisen. Finns det något mysigare än att ha en egen eldstad därhemma? Med rätt installation blir drömmen verklighet!

Skorsten med mängder av tillbehör

För att leda ut röken från din panna eller kamin behöver du en rökkanal samt en skorsten. Du kan välja mellan en rad konstruktioner, de vanligaste är modulskorsten och stålskorsten samt traditionell tegelskorsten. Därutöver kan vi även tillhandahålla skorstensskydd. När det gäller skorstenar ska säkerheten alltid sättas i främsta rummet. Faktum är det kan leda till direkt livsfara om installationen gjorts på ett felaktigt sätt. Det är ofta möjligt att anpassa skorstenen genom att köpa material per meter. Det finns även särskilda skorstenar som är lämpliga för vedeldade eldstäder som braskaminer, vedpannor och bastuaggregat. Kika igenom de olika modellerna för att hitta en skorsten som passar just dig!

Skorsten som leder röken rätt väg

Komplett lösning tillgänglig

När du ska montera en skorsten bör du först och främst välja dimension för rören. Därutöver bör man ta ställning till om lösningen ska vara isolerad eller oisolerad. Det är möjligt att köpa kompletta skorstenssystem vilket ofta är ett smidigt val som gör arbetet enklare. Dessutom bör du undersöka minsta avstånd till brännbart material som skorstenen klarar av. Andra viktiga aspekter är att välja om du vill ha ett rostfritt syrafast innerrör eller ett rör som enbart är rostfritt. Olika lösningar krävs om du ska installera en skorsten i villan eller i sommarhuset. Med vårt breda utbud finns garanterat en lösning som passar dig.

  • Olika skorstenar har olika Isoleringskvalitet
  • Komplett paket gör monteringen enklare
  • Funktionsgaranti är en viktig faktor
  • Rostfritt syrafast innerrör vanligt
  • Undersök skorstenens certifiering

Viktigt med underhåll och sotning

Det är viktigt att din skorsten underhålls regelbundet. Genom att göra det kan du vara säker på att den bibehåller sina funktioner.Ofta krävs inga tidskrävande insatser från din sida. Tänk på att elda regelbundet och göra en vanlig sotning. Det räcker i många fall för att skorstenen ska hålla i många år. Om skorstenen skadats eller till exempel fått en sprickbildning i murstocken måste skadan omedelbart åtgärdas. Om skorstenen har mindre sprickor kan det innebära att giftig rökgas börjar att läka ut. Denna gas är mycket giftig och får inte förekomma inne i huset. Om den har sprickor har den dessutom en mycket nedsatt värmefunktion.

Redaktionen tipsar

1 januari 2016 träder det nya sänkta rotavdraget i kraft. Regeringen har beslutat att Rot avdraget ska sänkas från 50% - 30% av...
Takbyte i all ära men ibland byts det ut tegelpannor helt i onödan. Väder och vind går hårt åt våra tak och många gånger kan även ett lite...

Annonser