Tankar kring bygge och renovering

Den stndande våren sätter igång många byggtankar

- En stor härlig altan i söderläge eller ett nytt rymligt dubbelgarage är bara ett par exempel på idéer som föds så här års.

När man bor i eget hus finns det alltid något som behöver göras, det har säkert alla redan märkt men hur man hittar information om olika byggarbeten, bra leverantörer utav material eller rent utav hur man får tag i en bra hantverkare är det fortfarande många som är osäkra på.

Internet är en fantastisk informationskälla och idag vet man att mer än 90 % av kunderna söker information via nätet före köp. Det kan vara sådan information som hur man byter fönster, vilken typ utav isolering som är bäst för just min vind eller hur jag kan hitta en bra modell på friggebod som passar till mitt hus, min tomt och mina behov. Många använder våren och sommarens gynnsamma väderlek till att bygga ny altan eller, lika ofta, glasa in den befintliga altanen och på så vis förvandla den till ett uterum  eller vinterträdgård. Ett större projekt kan vara att bygga ut huset som gått och blivit lite för trångt under årens lopp. 

Bild: Garden & Greenhouse
 

Artiklar och information på Byggportalen

På Byggportalen.se kan du läsa artiklar om exempelvis friggebodar och garage och på så sätt få gott om inspiration för att kunna göra passande val till just ditt byggprojekt och i Bygguiden hittar du massor av texter som berör olika ämnen inom byggvärlden, alltifrån bra verktyg som man kan behöva ha hemma till det mest avancerade taklyftet. Är du intresserad av ett specifikt område som ex. fönster eller fasad så väljer du enkelt den kategorin i menyn och får då en presentation av de marknadsledande tillverkarna inom just det området. På deras hemsidor kan du sedan få gott om hjälp och information och hos många finns det också tillgång till bra hantverkare om du vill ha det. Exempelvis när du skall byta fönster och har bestämt dig för en specifik tillverkare så hjälper de dig med att ta fram ett pris som inkluderar hantverkarna som skall utföra fönsterbytet.

Visst kan det vara härligt att ha lite att pyssla med under sommarhalvåret men när det gäller lite större byggprojekt så skall du räkna noga på hur många egna arbetstimmar det kommer att gå åt för dig och hur mycket ledighet det motsvarar. Många som gör den kalkylen märker snart att hela semestern och mer därtill går åt för att kunna bli färdig och väljer då att anlita en bra hantverkare istället. Även denna sökfunktion av hantverkare hittar du enkelt på Byggportalen.se och många gånger går det både fortare och blir mer korrekt utfört, samtidigt som du själv kan luta dig tillbaka och använda sommarens semester till att ladda batterierna inför nästa arbetsår.

Lycka till med säsongens byggprojekt önskar vi på Byggportalen.se

 

Redaktionen tipsar

Har du fått problem med fukt i din krypgrund ?  Det kan bli kostsamt när fukten angripit en krypgrund.  Naturligtvis beror det på hur långt...
Spara tid och pengar - Förenkla med markskruv. Det som förut kunde ta ett par dagars arbete med grävning, gjutning och efterföljande...
Med sockelskiva har du en undehållsfri husgrund i minst 25år. En sockelskiva gör väldigt mycket för utseendet på en äldre grund. Kanske har...

Annonser

Utvalda varumärken

Uterum för dig som vill förlänga sommaren!
Nytt tak på 5 minuter! Decra beräkningsprogram
Vi har idag sveriges bredaste sortiment av unsderhållsfria fönster.
Bli din egen arkitekt och skapa din drömstuga på 15kvm, precis som du vill ha det!