Nya tidens friggebod

Modern design på friggebodar av idag.

Dagens friggebodar är allt annat än trista, små förråd. En friggebod får vara upp till 15 kvm stor, vilket gör att det blir gott om utrymme för både Design och praktiska utföranden. Sätter men sig ner och verkligen studerar det fantastiska utbudet så är det lätt att bli såld. Tänk att kunna bygga ett alldeles nytt litet extra hus på tomten helt utan bygglov eller andra tillstånd. Med utbudet på marknaden är det inte svårt att hitta en friggebod som passar bra till det redan befintliga boningshuset.

Funkis friggebod - Sorselestugan Friggebod Funkis 15kvm från Sorselestugan.

Friggebod med sovloft

En 15 kvm stor friggebod med ett smart sovloft, som ger en ännu större golvyta att möblera, leva och vistas på. Höjden på friggeboden får vara max 3 meter upp till taknocken, så att så länge man håller sig inom den ramen är det fortfarande godkänt är det  klassat som friggebod. Vill man passerar någon av gränserna på 3 m till nock eller 15kvm, går byggnaden under namnet Attefallshus och en bygganmälan måste lämnas in. Håller du dig inom ramen 4m till nock och 25kvm byggyta, klarar du dig från att söka bygglov.

Loftastuga 15-25kvm från Grästorpstugan Loftstuga 15-25kvm från Grästorpstugan

En stuga vid vattnet eller sjön.

Eller kanske till och med i vattnet eller sjön! För dom som har äran att bo intill vattnet och känner att man vill ha en liten gäststuga eller kanske en bastu kan i dag få otroligt fina små stugor på en flotte. Vilken gäst skulle inte vilja hälsa på om man fick bo någon natt på ett ställe som detta!

Friggebod/flotte från Kenjo Friggebod/flotte från Kenjo

Ett härligt bastuhus vid vattnet är ju riktig lyx! En härligt ställe att umgås men familj och vänner!.

Friggebod från Kenjo Friggebod från Kenjo

En enkel och snygg friggebod

- som fungerar lika bra som redskapsbod, tonårslya eller gäststuga. Modern eller klassisk stil.
Vill du ha hjälp med att bygga upp en ny friggebod eller kanske bygga om din lilla friggebod till en större så kan du alltid ta hjälp utav en hantverkare. På så vis får du proffsig hjälp samtidigt som arbetet blir snabbt och smidigt utfört. Själv kan du lugnt gå till jobbet som vanligt, för att med spänd förväntan återvända hem på eftermiddagen och se vad som har växt fram.

Friggebod 9,9kvm från sorselestugan Friggebod 9,9 kvm från Sorselestugan

För mer inspiration ta en titt i vårt fotogalleri för friggebodar-förråd där hittar du fler leverantörer för både stora och små bodar för alla typer av användningsområden. Hoppas du hittar en som passar just ditt behov.

 

Redaktionen tipsar

Klä dina väggar och tak med panelskivor – enkelt och snyggt. I samband med både nybyggnation och renovering ställs man inför frågan vad man...
Misstänker du att du har fått en eventuell fuktskada i din bostad? Då är det viktigt att veta vad som kännetecknar en fuktskada och hur man...
Försäkringsbolagen skrämmer hus­ägare med vilseledande rapporter. Bolagens sätt att presentera ­statistik ­leder till att...

Annonser

Utvalda varumärken

Bli din egen arkitekt och skapa din drömstuga på 15kvm, precis som du vill ha det!
Smarta förvaringsutrymme med de stora möjligheter.
Erfarenheten och vårt kunnande har gjort våra småstugor populära över hela landet.
Svensktillverkade attefallshus,  friggebodar, garage och carportar - 5-25 kvm