Dags att byta dörr?

 

En dörr är ingen billig historia och det gäller såväl för innerdörrar som för ytterdörrar. Men när du tittar på fördelarna med en väl vald dörr och hur länge den håller – upp till 20 år eller mer – inser du snabbt att det rör sig mer om en investering än en kostnad.

Mycket tack vare materialförbättringar är dörrar idag säkrare och håller längre än de som tillverkades för bara ett par år sedan. När man designar dörrar idag lägger man lika stor vikt vid form som funktion och det råder ingen tvekan om att dagens dörrar kan förbättra utseendet på ditt hem avsevärt, såväl inomhus som utomhus.

Dörren kommer från Dooria och heter Polar

En ny färg på en vägg eller en ny målning kan göra ett rejält lyft i ett hem. Med en ny innerdörr kan du enkelt uppnå samma resultat och få en vacker yta som tidigare bara betraktats som fyra kvadratmeter trä.

Tyvärr är det också så att säkerhet är en viktig fråga för husägare idag. Ytterdörren är ofta den ingång en tjuv tittar på först. Med fördelar som solid konstruktion, försäkringsgodkända lås och kolvar samt gångjärn med bakkantssäkring är dagens dörrar inte bara snygga utan ger även den säkerhetsmedvetne lugn och ro.

Hur man väljer dörr

Dörren kommer från Dooria och heter Plus

En ytterdörr säger lika mycket om din personlighet som dina kläder. Valmöjligheterna är obegränsade men det finns vissa saker du bör tänka på innan du väljer vilken dörr som är rätt för dig. En ytterdörr måste uppfylla två viktiga funktioner, nämligen att erbjuda hög säkerhet och hålla värmen inne. Dörrarna skall vara konstruerade för att klara detta på ett effektivt sätt.

Dörren kommer från Dooria och heter Viken

Ytterdörrarna måste tåla vårt kärva skandinaviska klimat och måste därför vara välisolerade och vädersäkra. Och vad säkerheten anbelangar så erbjuder tillverkarna solida ytterdörrar, lås och kolvar, samt lugn och ro som standard. Viktigast när du väljer en ny dörr, för användning inomhus eller utomhus — är att den passar in i sin omgivning.

Dörren kommer från Dooria och heter YstadVilken typ av hus har du? Modernt, traditionellt, lantligt? Rena, enkla linjer passar en mer modern stil medan ett äldre, mer traditionellt hus behöver en klassisk dörr som är mer utsmyckad.

Att byta ut gamla dörrar?

Dörren kommer från Dooria och heter Milano

De flesta som är lite händiga kan snabbt byta ut en gammal dörr mot en dörr med snap-in gångjärn. Öppna först dörren i 90 grader. Lyft upp dörren med hjälp av en kil (behövs inte om du har hjälp). Du kan ta bort dörren på två sätt: Om den gamla dörren har plastgångjärn med överskjutande kant ska denna lyftas upp med skruvmejsel innan dörren lyfts av. Om dörren har gångjärn med fästskruvar måste dessa avlägsnas innan dörren lyfts av. Montera dörren som ovan fast i omvänd ordning. När dörren trycks på plats hörs ett klickljud när snap-in gångjärnen hakar i. Sätt därefter fast dörren med fästskruvarna. Kontrollera till sist att dörren rör sig korrekt. Om inte, kan dörren finjusteras med hjälp av den steglösa sidojusteringen.

Dörren kommer från Dooria och heter Universe

Källa: Dooria

Klicka här för länk till monteringsanvisningar på Doorias hemsida. 

 

Redaktionen tipsar

Med en enkel anslutning får du massor av fördelar. En centraldammsugare tar bort nästintill 100 % av allt damm, pollen, kvalster och andra...
Spara tid och pengar - Förenkla med markskruv. Det som förut kunde ta ett par dagars arbete med grävning, gjutning och efterföljande...
Modern design på friggebodar av idag. Dagens friggebodar är allt annat än trista, små förråd. En friggebod får vara upp till 15 kvm stor,...

Annonser

Utvalda varumärken

Säkra, snygga, svensktillverkade dörrar för ditt hus! Kvalité! 10 års formgaranti!
Swedoor (JELD-WEN Sverige AB) producerar och levererar högkvalitativa dörrlösningar
Direkt från fabrik till dig som kund, utan fördyrande mellanhänder och alltid fraktfritt!
Vi erbjuder fönsterdörrar / altandörrar med eller utan spröjs.